Omklädning & hygien

Manlig och kvinnlig personal

På Högevall har vi både manlig och kvinnlig personal och vår uppgift är i första hand att sköta bevakning, hjälpa våra gäster och svara för deras säkerhet. Vi sköter även städning och renhållning och vill informera om att det kan förekomma manlig personal i damernas omklädningsrum och kvinnlig personal i herrarnas omklädningsrum

God hygien bra för miljön

Du kan enkelt bidra till att göra Högevall till ett miljövänligt badhus.
Är alla besökare rena innan de hoppar i behöver vi inte använda så mycket kemikalier.
Kloret, som vi använder för att rena bassängerna, reagerar bara på smutspartiklar. Det betyder att du är ren och egentligen bara behöver duscha av dig efter att ha badat.

Regel 1
Duscha och tvätta dig utan badkläder innan du hoppar i bassängerna eller går in i bastun.

Regel 2
Totalt förbud mot att bada i underkläder.

På Högevall badar vi endast i badkläder (baddräkt, bikini, badbyxor, badshorts, burkini eller kläder i funktionsmaterial). Att bada med bomullskläder påverkar vår rening. Små fiber från tyget lossnar och fastnar i vårt reningssystem och ställer till det för oss i arbetet med att ha en god vattenkvalité för alla våra badgäster.

Varje dag städar vi alla våra ytor flera gånger med desinficerande medel. Vi har över 20 toaletter som ska rengöras, 1 000-tals kvm som ska spolas och åtskilliga bassängbottnar att rengöra. Är du ren innan du hoppar i gör du vårt arbete lättare – och din badupplevelse blir mycket behagligare.

Tack på förhand !

 


Faktaansvarig: Högevall  
Ändrad: 2017-05-18

Omklädning på Högevall

Läs om våra olika omklädningsrum på Högevall, så vet du precis vart du ska ta vägen när du väl kommer och besöker oss!

Plan 1

Omklädningsrum Grön, dam/herr

De gröna omklädningsrummen är för dig som besöker vårt äventyrsbad.

Omklädningsrum Gul, dam/herr

De gula omklädningsrummen ligger i anslutning till vår undervisningsbassäng och är specialanpassade för dig med funktionshinder. Här har vi också flera barnstolar och ombyte för dig som ska gå på babylek och vattenlek med ditt barn. För att kunna använda de gula omklädningsrummen behöver du ett vitt armband, som du ber om i receptionen.

Assistentrum


För dig som behöver assistent med dig vid ditt besök har vi vårt assistentrum i anslutning till vår undervisningsbassäng. Du behöver ett vitt arbmand för att anvädna assistentrummet, och det ber du om i receptionen.

Plan 2

Flex, för alla kön och inget kön


På plan 2 har vi två stycken flexomklädningsrum, för alla kön och inget kön. Här är alla välkomna. Du som inte kan eller vill välja omklädning för damer eller herrar väljer med fördel flex, och föräldrar som vill byta om tillsammans med lite äldre barn kan också använda dessa omklädningrum.

Omklädningsrum Blå, dam/herr


Våra blå omklädningsrum är för dig som vill motionssimma, har barn i Högevalls simskola eller vill träna på Actic.

Omklädningsrum Lime, dam/herr

Extra omklädningsrum som vi öppnar upp under dagar då vi har många besökare.

Omklädningrum Turkos, dam/herr


Du som tillhör en förening med aktiviteter på Högevall eller har barn i annan simskola än Högevalls är välkommen att byta om i våra turkosa omklädningsrum.