Länk till startsidan

Högevall

Högevall

Högevallsbadet stänger i sommar för att bli energismartare

I en stor satsning för att minska energiförbrukningen och öka hållbarheten kommer Högevallsbadet i Lund att stänga under sommaren för omfattande uppgraderingar av sina system. Actics gym och receptionen kommer dock att vara fortsatt öppna som vanligt.

Pojke med simglasögon tittar upp ur en pool

Med en årlig energiförbrukning på 2,8 gigawattimmar är Högevallsbadet en av kommunens mest energiförbrukande verksamheter. För att möta kraven på en mer energieffektiv drift kommer stora förändringar att genomföras i badets inre system. Detta inkluderar bland annat installation av nya pumpsystem med lägre energiförbrukning och ett avancerat styrsystem som anpassar sig efter antalet personer som badar samtidigt. Dessa förändringar, tillsammans med många andra effektiviseringar, förväntas minska energiförbrukningen för Högevallsbadet med 30-50%.

- Detta är en betydande satsning som inte bara kommer att minska våra löpande kostnader drastiskt utan också en investering för en grönare och mer hållbar badverksamhet i kommunen, säger Michael Holmkvist, idrottschef på Lunds kommun.

Under renoveringsperioden, som pågår från 27 maj till 16 augusti, kommer samtliga bassänger på Högevallsbadet att vara stängda. Dock kommer Actics gym och receptionen att förbli öppna som vanligt. Personer med halv- eller helårskort till Högevallsbadet kommer att kunna använda sina kort vid något av kommunens fem friluftsbad under stängningsperioden Dessutom förlängs kortens giltighetstid med två månader, för att kompensera stängningen. Förlängningen sker automatiskt. Actics kunder, som har röda band, är välkomna in på alla utebaden under stängningsperioden.

Övriga Lundabor och besökare som längtar efter ett dopp uppmanas att besöka något av kommunens många fina friluftsbad som håller öppet under hela sommaren

Information om kommunens friluftsbad

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?