Äventyret på Högevall

Välkommen till Högevall – Skånes modernaste och största badhus. Här finns allt för dig som gillar spänning och utmaningar.

I äventyrsbadet får du skönt pirr i magen i 213 meter långa vattenrutschbanor eller i vildforsen.

Gillar du att simma lugnt kan du sträcka ut i simbassängen och sedan slappna av i bubbelpoolen. För de minsta lockar plask och lek i djungelbadet. 

Högevall är också en stärkande upplevelse med ett fullutrustat jättegym som drivs av Actic. I anläggningen ingår också idrottshallen med 2 000 publikplatser.

Du går hit på fem minuter från Lunds C och det finns gott om p-platser nära badet.

Vi vill göra er uppmärksamma på att det vid skollov, helger och röda dagar kan bildas kö in till äventyret. 

Betala entré och byt om till badkläder

Reningsanläggning på simhallar och bomullskläder är ingen bra kombination. På en simanläggning ska det användas plagg med funktionsmaterial för vatten och bad.

Dina vanliga kläder lämnar du i skåpet innan du duschar och gör dig ren. Detta gör man oavsett hur mycket man har tänkt simma eller för att till exempel passa sina barn.  Säkerhet, ventilation och vattenrening avgör maxgränsen på antalet personer som får vistas i de olika bassängerna. Alla besökare till badet måste betala entré oavsett hur mycket man planerat att bada.

Du hittar fler tips på vad som gäller hos oss på sidan Så funkar det, klicka här för att komma till sidan.

Fortsatt stängt för allmänheten

På grund av nationella restriktioner håller Högevall fortsatt stängt med undantag för simundervisning grund- och gymnasieskolor, föreningsverksamhet för barn födda 2002 eller senare, elitidrott och gymgäster till Actic. Den nya tillfälliga pandemilagen gäller för maxantal på Högevall. Vid förändringar återkommer vi med besked.

Badkort och presentkort kommer att förlängas med de antal dagar som vi har stängt.

Skärmfritt äventyr

Vi vill bara påminna er om att äventyret är skärmfritt. Detta innebär att du inte kan nyttja ditt mobila bankkort i vårt Café Corall utan vi ber dig ta med ett fysiskt bankkort eller betala kontant.


Vårt djungelbad är populärt hos barnen! Här har de möjlighet att plaska runt bland djur, bubbel och vattensprut. Temperaturen i Djungelbadet är 33-34 grader.

Lunds kommun

Kontakt

Reception: 046-359 52 17
Telefontider höst/vår: Måndag - fredag kl. 08.00 - 11.00. Därutöver svarar vi i telefon i mån av tid. 
Telefontid sommar: Tisdag - torsdag klockan 10.00 - 13.00, därutöver svarar vi i mån av tid. 
Växel: 046-359 50 00

Skicka brev

Lunds kommun

Box 41, 221 00 Lund

E-post

hogevall@lund.se

Besök oss

Högevallsgatan 3, Lund

Organisationsnummer

212000-1132

Tillgänglighetsutlåtande