Länk till startsidan

Lunds kommun startsida

Äventyrsbad

Skånes modernaste och största badhus. Kasta dig ner för vattenrutschbanerna, känn varma droppar från elefantens snabel, klätta så högt upp du kan eller ta en paus i vampoolen. Här finns något för alla, stora som små.

Planera ditt besök

Se hur många som badar i Äventyret just nu

Restriktioner på Högevall

Från och med den 23 december 2021 råder nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Här kan du läsa om vad dessa restriktioner innebär på Högevall.

Barn 0-2 år går in gratis på badet. Från och med 3-årsdagen gäller taxa för barn och ungdom. Från och med 18-årsdagen gäller vuxenpriser.

Priser Äventyrsbad

Barn 3-11 år

Röd avgång: 46 kr
Ordinarie pris: 51 kr

Ungdom 12-17 år

Röd avgång: 67 kr
Ordinarie pris: 82 kr

Vuxen 18 år och uppåt

Röd avgång: 92 kr
Ordinarie pris: 135 kr

Bra att veta

Röd avgång: Måndag, tisdag torsdag och fredag kl. 11.00 - 16.00 under skolterminer, gäller inte under skollov och röda dagar.

Tiden 16.00 gäller för köp av biljett och inpassering genom grindarna. Vi kan ha kö till äventyrsbadet, så kom i god tid för att vara säker på att få köpt ditt inträde innan klockan 16:00. Det är tidpunkten då du köper inträdet och passerar genom grindarna som räknas, inte då du kommer till Högevall.

När du löser entré till äventyrsbadet ingår tillträde till våra motionssimbassänger, inom öppettiderna för motionssimning och i den mån bassängerna inte är bokade. För att utnyttja Actics gym krävs särskilt medlemsskap/engångsbiljett.

Hur köper jag biljett?

Biljett köper man i Högevalls reception när man kommer till badet. Det finns ej möjlighet att förboka en plats.

Äventyrsbadet

Öppettider Äventyrsbadet

Dag

Tider

Måndag

11.00-19.00

Tisdag

11.00-19.00

Onsdag

Stängt

Torsdag

11.00-19.00

Fredag

11.00-19.00

Lördag

09.00-18.00

Söndag

09.00-18.00


Lek och plaska

Vågor

Lek och plaska i den stora bassängen. Likt havet blir det djupare ju längre ut man simmar (1.80m). En gång i timmen fylls den även av nervkittlande vågor. Här är vattnet 28 grader varmt.

Klicka på kartan för att se den i större storlek.

Rutschbanorna

Förutom vågor finns allt för dig som gillar spänning och utmaningar. Få skönt pirr i magen i de 213 meter långa vattenrutschbanorna Black hole och Magic eye. Åk med ringar i Magic eye, eller utmana dina vänner i vem som kan släcka flest lampor i rutschbanan Black hole.

Bilden visar hur rutschbanan Magic Eye ser ut på insidan utan vatten.

Vildforsen

Varför inte testa vildforsen när du ändå är i farten? Den vilda strömmen bjuder på en riktig åktur från början till slut. Flytvästar finns för de som vill ha lite extra trygghet.

En kvinna åker i en vattenrutschkana med armarna och benen i vädret.

Klättervägg

Glöm inte att försöka klättra högst upp på klätterväggen.

Man som klättrar på klättervägg i Äventyret.

Varmpool

För dig som vill ta det lite lugnare eller pausa lekandet, rekommenderar vi ett besök i varmpoolen. Släpp all stress, luta dig tillbaka och njut av det 38 gradiga vattnet som är omringat av palmer.

Rundad inomhusbassäng inramad av gröna växter

Djungelbad för de minsta barnen

Vårt djungelbad är populärt hos de minsta barnen! Här har de möjlighet att plaska runt bland djur, bubbel och vattensprut. Temperaturen i Djungelbadet är 33-34 grader.

Kvinna som håller i en leende bebis i en vattenrutschkana.

Café Corall

För tillfället har vi inget café på Högevall. Det går därför inte att köpa mat, dricka eller snacks när du besöker Äventyret. Däremot får du gärna ta med egen mat eller fika. Tänk bara på att det inte får förvaras i glasbehållare. Våra besökare är barfota och vi vill inte riskera att någon trampar på glasbitar. Av hälso- och hygienskäl kan vi inte kan förvara er mat och det finns ej möjlighet att värma den.  

Känner du någon som älskar att bada?

Ge bort Högevalls presentkort! Det kan användas till både Äventyret och motionssimning. Köp presentkortet i receptionen på Högevall eller via vår webportal.

Köp presentkort

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?