Länk till startsidan

Högevall

Högevall

Lunds kommun startsida

Äventyrsbad

Skånes modernaste och största badhus. Kasta dig ner för vattenrutschbanorna, känn varma droppar från elefantens snabel, klättra så högt upp du kan eller ta en paus i varmpoolen. Här finns något för alla, stora som små.

Barn 0-2 år går in gratis på badet. Från och med 3-årsdagen gäller taxa för barn och ungdom. Från och med 18-årsdagen gäller vuxenpriser. Vi har inga klippkort på äventyret, endast engångsbiljetter.

Priser Äventyrsbad

Barn 3-11 år

Röd avgång: 46 kr

Ordinarie pris: 51 kr

Ungdom 12-17 år

Röd avgång: 67 kr

Ordinarie pris: 82 kr

Vuxen 18 år och uppåt

Röd avgång: 92 kr

Ordinarie pris: 135 kr

Bra att veta

  • Röd avgång: Om du köper din biljett till äventyret innan 16.00 på måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar får du bada till ett billigare pris. Röd avgång gäller inte under skollov och röda dagar.
  • Bassänger: När du löser entré till äventyrsbadet ingår tillträde till våra motionssimbassänger, inom öppettiderna för motionssimning och i den mån bassängerna inte är bokade. För att utnyttja Actics gym krävs särskilt medlemskap/engångsbiljett.
  • Ombyte: På Högevall har vi en regel om att man måste ha duschat och vara ombytt till badkläder för att vara i äventyret, oavsett hur mycket man ska bada. Läs gärna alla våra ordningsregler innan du besöker oss.

Hur köper jag biljett?

Måndag till fredag köper du biljett i receptionen när du kommer till Högevall. På helger (lördag/söndag) och lov finns det möjlighet att boka biljett upp till 7 dagar i förväg. Läs mer och boka ditt besök här.

Äventyrsbadet - vardagar

Öppettider Äventyrsbadet vardagar

Dag

Tider

Måndag

11.00-19.00

Tisdag

11.00-19.00

Onsdag

Stängt

Torsdag

11.00-19.00

Fredag

11.00-19.00

 

Äventyrsbadet - helger

Lördagar och söndagar är uppdelade i tre pass som du kan boka i förväg. Har du inte hunnit boka går det även bra att köpa drop in-biljetter på plats. Tänk på att badpassen nedan gäller oavsett om du bokat plats i förväg eller inte.

Boka ditt besök till Äventyret

Bokningsbara pass Äventyret


Pass 1

Pass 2

Pass 3

Lördag

9.00-12.00

12.30-15.30

16.00-19.00

Söndag

9.00-12.00

12.30-15.30

16.00-19.00

Alla behöver ha badkläder

Alla besökare betalar inträde och ska ha bytt om till badkläder, oavsett om du ska simma eller bara är medföljande.

Lek och plaska

Vågor

Lek och plaska i den stora bassängen. Likt havet blir det djupare ju längre ut man simmar (1.80m). En gång i timmen fylls den även av nervkittlande vågor. Här är vattnet 28 grader varmt.

Klicka på kartan för att se den i större storlek.

Rutschbanorna

Förutom vågor finns allt för dig som gillar spänning och utmaningar. Få skönt pirr i magen i de 213 meter långa vattenrutschbanorna Black hole och Magic eye. Åk med ringar i Magic eye, eller utmana dina vänner i vem som kan släcka flest lampor i rutschbanan Black hole. Här får du åka själv om du är 11 år. Yngre barn kan åka Magic Eye sällskap av en vuxen. 

Bilden visar hur rutschbanan Magic Eye ser ut på insidan utan vatten.

Vildforsen

Varför inte testa vildforsen när du ändå är i farten? Den vilda strömmen bjuder på en riktig åktur från början till slut. Flytvästar finns för de som vill ha lite extra trygghet. Här får du åka själv om du är 11 år. Yngre barn kan åka i sällskap av en vuxen.

En kvinna åker i en vattenrutschkana med armarna och benen i vädret.

Klättervägg

Glöm inte att försöka klättra högst upp på klätterväggen.

Man som klättrar på klättervägg i Äventyret.

Varmpool

För dig som vill ta det lite lugnare eller pausa lekandet, rekommenderar vi ett besök i varmpoolen. Släpp all stress, luta dig tillbaka och njut av det 38 gradiga vattnet som är omringat av palmer.

Rundad inomhusbassäng inramad av gröna växter

Djungelbad för de minsta barnen

Vårt djungelbad är populärt hos de minsta barnen! Här har de möjlighet att plaska runt bland djur, bubbel och vattensprut. Temperaturen i Djungelbadet är 33-34 grader.

Kvinna som håller i en leende bebis i en vattenrutschkana.

Wibit - vattenhinder

På Högevall har vi en Wibit, ett vattenhinder där du kan klättra, kasa och försöka ta dig igenom hela. Den kommer finnas i tävlingsbassängen under de flesta söndagarna i samband med att hopptornet är öppet. Du får klättra och leka på den om du har en biljett till äventyret. Det som avgör om vattenhindret är i bruk är bland annat säkerhetsregler och hur stor personalstyrkan är under dagen. Simkunnighet är ett krav. Rekommenderad ålder är 6 år. Maxantalet på vattenhindret är 8 personer åt gången.

Café Corall

För tillfället har vi inget café på Högevall. Det går därför inte att köpa mat, dricka eller snacks när du besöker Äventyret. Däremot får du gärna ta med egen mat eller fika. Tänk bara på att det inte får förvaras i glasbehållare. Våra besökare är barfota och vi vill inte riskera att någon trampar på glasbitar. Av hälso- och hygienskäl kan vi inte kan förvara er mat och det finns ej möjlighet att värma den.  

Känner du någon som älskar att bada?

Ge bort Högevalls presentkort! Det kan användas till både Äventyret och motionssimning. Köp presentkortet i receptionen på Högevall eller via vår webbportal.

Köp presentkort

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?