Länk till startsidan

Högevall

Högevall

Motionssimning och bassänger

Det finns många fördelar med simning. Du tränar din tajming, koordination och smidighet med varje simtag. På Högevall finns fyra bassänger för olika behov. Det finns en tävlingsbassäng och en träningsbassäng. Vi har en kombibassäng och en undervisningsbassäng, båda med en höj- och sänkbar botten.

Medlemskap och kort

För att du ska kunna träna på ett sätt som passar dig, erbjuder Högevall tre sorters medlemskap.

Halvårskort – passar dig som vill träna regelbundet till ett bra pris.

Helårskort – passar dig som vill träna regelbundet ett helt år till ett bra pris.

10-klippkort – passar dig som vill simma som komplement till annan träning, bara vill träna då och då eller för dig som helt enkelt vill känna efter om motionssimning är något för dig.

Utöver dessa medlemskap kan du köpa enkelentré. Dessa har olika priser på helg och vardag och passar dig som vill testa på motionssimning.

Medlemskap under pandemin

Du som har haft halvårs eller helårskort under pandemin kommer kunna fortsätta att använda dessa precis som på friluftsbaden i sommar (förutsatt att det finns månader kvar). Eftersom korten gällde under sommaren, har tre månader av ditt medlemskap gått. Om du nu efter sommaren är osäker på hur mycket tid du har kvar på ditt kort är du välkommen att besöka eller ringa receptionen på 046-359 5217.

Motionssim*

Öppettider motionssim

Dag

Tider

Måndag

06.30-20.00

Tisdag

06.30-20.00

Onsdag

12.00 - 20.00

Torsdag

06.30 - 19.00

Fredag

06.30-19.00

Lördag

08.00-15.00

Söndag

08.00-15.00

* Tiderna ovan visar när insläppet till motionssimmet är öppet. Efter att insläppet stänger får man lov att vara kvar i poolen ytterligare 30 minuter. Senast en timme efter att motionssimmet stänger ska man vara färdigduschad och ombytt.

Extrasim kombibassängen

Gäller för dig som har halv- eller helårskort.

Måndag: 06.30-08.00

Tisdag: 06.30-08.00

Torsdag: 06.30-08.00

Mer information om kombibassängen

Priser motionssimning

Vid köp av halvårs/årskort till motionssimning gäller det på Lunds kommuns kommunala bad.
Klippkort har en giltighetstid på ett år från det datum som du köper det.

Barn/Ungdom 3-17 år

10-klippkort: 225 kr
Terminskort: 715 kr
Årskort: 1020 kr
Enkel vardagar: 25 kr
Enkel helg: 35kr

Vuxen 18 år och uppåt

10-klippkort: 450 kr
Terminskort/halvårskort: 1 000 kr
Årskort: 1 900 kr
Enkel vardag: 50 kr
Enkel helg: 60 kr

Studenter och pensionärer

10-klippkort: 405 kr
Terminskort/halvårskort: 900 kr
Årskort: 1 710 kr
Enkel vardag: 45 kr
Enkel helg: 55 kr

Tänk på att alltid ta med giltig studentlegitimation om du vill nyttja studentpris.

Det här gäller för ditt 6- eller 12-månadersband

  • Du får inträde till Högevall och alla Lunds kommuns friluftsbad under den period de är öppna. Du kan besöka oss en gång per dag.
  • Du som har ett årsband eller sexmånadersband på Högevall får utan extra kostnad tillgång till vår guldavdelning med varmpool, våtbastu och djungelbad klockan 06:30-11.00 på måndag, tisdag och torsdag.
  • Banden är personliga.
  • En kostnad på 125 kr tillkommer när du köper ditt band.
  • Armbandet är en värdehandling som du ansvarar för tills dess att du återlämnat det i receptionen. Förlorat band ersätts mot en ny kostnad av armband samt administrationsavgift.

Mer om armbanden och hur de fungerar

 

Hur köper jag kort till motionssimningen?

Kort köper man i Högevalls reception när man kommer till badet. Det finns ej möjlighet att köpa kort online eller via e-post.

Du med halv- eller helårskort kan även nyttja det vi kallar Guldkant.

Tävlingsbassäng

Tävlingsbassängen är 25 meter lång med 8 banor. I tävlingsbassängen finns hopptorn med 10-, 7,5-, 5- och 3-meters fasta avhopp samt 1- och 3-meters sviktar. Det finns 300 platser på vår läktare. Förutom för simning och hopp används bassängen för såväl undervattensrugby som vattenpolo. Sportbassängen är 1,8 m djup på sin grundaste del och 5 m djup där den är som djupast. Vattentemperaturen är 27 grader.

Hopptornet

För att få hoppa från 7,5 eller 10-metersplattformen krävs det tre provhopp från 3- eller 5 meter. Hopptornet och tävlingsbassängen är öppen för allmänheten på lov och vissa helger. Varje vecka uppdateras hemsidan och Facebook med information om den kommande helgens öppettider

En bassäng med hopptorn i olika nivåer ovanför.
Tävlingsbassängen.

Träningsbassäng

Vi har en 50-meters träningsbassäng med 6 banor. Bassängen går att dela till två 25-metersbassänger med en så kallad bulkhead med startpallar. Träningsbassängen är 120 cm djup på den grunda delen och 180 cm djup på den djupare delen. Vattentemperaturen är 27 grader.

Träningsbassängen står i 25-metersläge på vardagar och 50-metersläge på helger om inget annat anges.

Kombibassängen

Kombibassängen är 10 x 7 meter och har en höj- och sänkbar botten mellan 0 cm och 170 cm. Bassängen används till simskolor av olika typer, föreningsaktiviteter och rehab. Vattentemperaturen är 32-33 grader.

En tom pool med några fönster i bakgrunden.
Kombibassängen

Undervisningsbassängen

Undervisningsbassängen är 12,5 x 6 meter och har en höj- och sänkbar botten mellan 0 cm och 170 cm. Bassängen används till simskolor av olika typer, babysim, vattenlek för de yngre, rehab och vattengympa. Vattentemperaturen är 33 grader.

Rehabträning

I undervisningsbassängen finns det möjlighet för rehabträning. Denna tid är avsedd för sjukgymnaster som behöver träna med sina patienter och personer med sjukgymnastprogram att följa.

En grund tom pool där man kan se hjälpmedel för att gå i vattnet.
Undervisningsbassängen.

Vattenrening och miljö

Högevall har ett slutet vattenreningssystem med trycksandfilter och aktivt kolfilter. Systemet övervakas via data och kontrolleras manuellt dagligen.

Vår bakteriebekämpning består av klor och UV-ljus. Vi tillverkar klor av fint industrisalt genom elektrolys. Fördelen med detta är arbetsmiljö- och miljöförbättringar. Vår pH-balans justeras med hjälp av saltsyra/kolsyra.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?