Länk till startsidan

Högevall

Högevall

Motionssimning och bassänger

Det finns många fördelar med simning. Du tränar din tajming, koordination och smidighet med varje simtag. På Högevall finns fyra bassänger för olika behov. Det finns en tävlingsbassäng och en träningsbassäng. Vi har en kombibassäng och en undervisningsbassäng, båda med en höj- och sänkbar botten.

Priser för motionssimning

Prislista för motionssimning.

Korttyp

Barn och ungdom, 3–17 år

Vuxen, 18 år och äldre

Pensionär och student

10-klippkort

230 kr

460 kr

415 kr

Halvårskort

735 kr

1 020 kr

920 kr

Årskort

1050 kr

1 940 kr

1 750 kr

Enkelbiljett, vardag

25 kr

50 kr

45 kr

Enkelbiljett, helg

35 kr

60 kr

55 kr

Pensionärsrabatt gäller för dig som fyllt 65 år eller som kan visa upp ett intyg på att du gått i pension.
Studentrabatt gäller för dig som kan visa upp giltig studentlegitimation.

  • Du får inträde till Högevall och alla Lunds kommuns friluftsbad under den period de är öppna. Du kan besöka oss en gång per dag.
  • Du får utan extra kostnad tillgång till Guldkant. Där ingår varmpool, våtbastu och djungelbad klockan 6.30-11.00 på måndag, tisdag och torsdag.
    Mer information om Guldkant
  • Vi har endast klippkort för motionssimning.
  • Klippkortet har en giltighetstid på ett år från det datum som du köper det.
  • En kostnad på 130 kr tillkommer när du köper ditt band.
  • Banden är personliga.
  • Armbandet är en värdehandling som du ansvarar för tills dess att du återlämnat det i receptionen. Förlorat band ersätts mot en ny kostnad av armband samt administrationsavgift.

Mer om armbanden och hur de fungerar

Så här köper du kort eller biljett till motionssimningen

Du köper kort och biljetter i Högevalls reception. Du kan betala med kort eller swish. Vi är kontantfria. Det finns inte möjlighet att köpa kort online eller via e-post.

En bassäng med hopptorn i olika nivåer ovanför.
Tävlingsbassängen med hopptornet.

Tävlingsbassäng

Tävlingsbassängen är 25 meter lång med 8 banor. I tävlingsbassängen finns hopptorn med 10-, 7,5-, 5- och 3-meters fasta avhopp samt 1- och 3-meters sviktar. Det finns 300 platser på vår läktare. Förutom för simning och hopp används bassängen för såväl undervattensrugby som vattenpolo. Sportbassängen är 1,8 m djup på sin grundaste del och 5 m djup där den är som djupast. Vattentemperaturen är 27 grader.

Hopptornet

För att få hoppa från 7,5 eller 10-metersplattformen krävs det tre provhopp från 3- eller 5 meter. Hopptornet och tävlingsbassängen är öppen för allmänheten på lov och vissa helger.

En tom pool som är avdelad till flera simbanor.
Träningsbassängen.

Träningsbassäng

Vi har en 50-meters träningsbassäng med 6 banor. Bassängen går att dela till två 25-metersbassänger med en så kallad bulkhead med startpallar. Träningsbassängen är 120 cm djup på den grunda delen och 180 cm djup på den djupare delen. Vattentemperaturen är 27 grader.

Träningsbassängen står i 25-metersläge på vardagar och 50-metersläge på helger om inget annat anges.

Kombibassängen

Kombibassängen är 10 x 7 meter och har en höj- och sänkbar botten mellan 0 cm och 170 cm. Bassängen används till simskolor av olika typer, föreningsaktiviteter och rehab. Vattentemperaturen är 32-33 grader.

Kombibassängen

Undervisningsbassängen

Undervisningsbassängen är 12,5 x 6 meter och har en höj- och sänkbar botten mellan 0 cm och 170 cm. Bassängen används till simskolor av olika typer, babysim, vattenlek för de yngre, rehab och vattengympa. Vattentemperaturen är 33 grader.

Undervisningsbassängen.

Rehabträning

I undervisningsbassängen finns det möjlighet för rehabträning. Denna tid är avsedd för sjukgymnaster som behöver träna med sina patienter och personer med sjukgymnastprogram att följa.

Se öppettiderna för rehab.

Tillgänglighet

Högevall är anpassat för dig med funktionsnedsättningar och tillgängligt för alla.

Läs mer om tillgänglighet på Högevall.

Vattenrening och miljö

Högevall har ett slutet vattenreningssystem med trycksandfilter och aktivt kolfilter. Systemet övervakas via data och kontrolleras manuellt dagligen.

Vår bakteriebekämpning består av klor och UV-ljus. Vi tillverkar klor av fint industrisalt genom elektrolys. Fördelen med detta är arbetsmiljö- och miljöförbättringar. Vår pH-balans justeras med hjälp av saltsyra/kolsyra.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?