Länk till startsidan

Högevall

Högevall

Motionssimning och bassänger

Det finns många fördelar med simning. Du tränar din tajming, koordination och smidighet med varje simtag. På Högevall finns fyra bassänger för olika behov. Det finns en tävlingsbassäng och en träningsbassäng. Vi har en kombibassäng och en undervisningsbassäng, båda med en höj- och sänkbar botten.

Medlemskap och kort

För att du ska kunna träna på ett sätt som passar dig, erbjuder Högevall tre sorters medlemskap.

Halvårskort – passar dig som vill träna regelbundet till ett bra pris.

Helårskort – passar dig som vill träna regelbundet ett helt år till ett bra pris.

10-klippkort – passar dig som vill simma som komplement till annan träning, bara vill träna då och då eller för dig som helt enkelt vill känna efter om motionssimning är något för dig.

Utöver dessa medlemskap kan du köpa enkelentré. Dessa har olika priser på helg och vardag och passar dig som vill testa på motionssimning.

Motionssim*

Här ser du motionssimmet ordinarie öppettider. Se webbsidans startsida för avvikande öppettider/lov.

Ordinarie öppettider motionssim

Dag

Tider

Måndag

06.30-20.00

Tisdag

06.30-20.00

Onsdag

12.00 - 20.00

Torsdag

06.30 - 19.00

Fredag

06.30-19.00

Lördag

08.00-15.00

Söndag

08.00-15.00

* Tiderna ovan visar när insläppet till motionssimmet är öppet. Efter att insläppet stänger får man lov att vara kvar i poolen ytterligare 30 minuter. Senast en timme efter att motionssimmet stänger ska man vara färdigduschad och ombytt.

Stängningsdagar på Högevall

Vid fyra tillfällen per år håller Högevall stängt för allmänheten. Det innebär att både äventyret och motionssimningen, inklusive rehab, utgår dessa dagar. Receptionen kommer vara öppen som vanligt och Actic-medlemmar kommer ha tillgång till gym, men ej bassänger.

Nästa stängningsdag: 20 september.

Extrasim kombibassängen

Gäller för dig som har halv- eller helårskort.

Måndag: 06.30-08.00

Tisdag: 06.30-08.00

Torsdag: 06.30-08.00

Mer information om kombibassängen

Priser motionssimning

Barn/Ungdom 3-17 år

Motionssimning barn/ungdom 3-17 år.

Korttyp

Pris

10-klippkort

225 kr

Halvårskort

715 kr

Årskort

1020 kr

Enkel vardagar

25 kr

Enkel helg

35 kr

Vuxen 18 år och uppåt

Motionssimning vuxen 18 år och uppåt.

Korttyp

Pris

10-klippkort

450 kr

Halvårskort

1 000 kr

Årskort

1 900 kr

Enkel vardag

50 kr

Enkel helg

60 kr

Studenter och pensionärer

Motionssimning studenter och pensionärer. Rabatten gäller för dig som är 65+ eller kan uppvisa ett intyg på att du gått i pension, eller uppvisa studielegitimation.

Korttyp

Pris

10-klippkort

405 kr

Halvårskort

900 kr

Årskort

1 710 kr

Enkel vardag

45 kr

Enkel helg

55 kr

Halv- och helårskort

  • Du får inträde till Högevall och alla Lunds kommuns friluftsbad under den period de är öppna. Du kan besöka oss en gång per dag.
  • Du får utan extra kostnad tillgång till Guldkant. Där ingår varmpool, våtbastu och djungelbad klockan 06:30-11.00 på måndag, tisdag och torsdag.
    Mer information om Guldkant

Klippkort

Klippkort har en giltighetstid på ett år från det datum som du köper det.

Armband

  • En kostnad på 125 kr tillkommer när du köper ditt band.
  • Banden är personliga.
  • Armbandet är en värdehandling som du ansvarar för tills dess att du återlämnat det i receptionen. Förlorat band ersätts mot en ny kostnad av armband samt administrationsavgift.

Mer om armbanden och hur de fungerar

Hur köper jag kort eller biljett till motionssimningen?

Kort köper man i Högevalls reception när man kommer till badet. Du kan betala med kort eller swish. Högevall är kontantfritt och tar därför inte emot kontanter som betalningsmetod. Det finns ej möjlighet att köpa kort online eller via e-post.

Du med halv- eller helårskort kan även nyttja det vi kallar Guldkant.

Tävlingsbassäng

Tävlingsbassängen är 25 meter lång med 8 banor. I tävlingsbassängen finns hopptorn med 10-, 7,5-, 5- och 3-meters fasta avhopp samt 1- och 3-meters sviktar. Det finns 300 platser på vår läktare. Förutom för simning och hopp används bassängen för såväl undervattensrugby som vattenpolo. Sportbassängen är 1,8 m djup på sin grundaste del och 5 m djup där den är som djupast. Vattentemperaturen är 27 grader.

Hopptornet

För att få hoppa från 7,5 eller 10-metersplattformen krävs det tre provhopp från 3- eller 5 meter. Hopptornet och tävlingsbassängen är öppen för allmänheten på lov och vissa helger. Varje vecka uppdateras hemsidan och Facebook med information om den kommande helgens öppettider

En bassäng med hopptorn i olika nivåer ovanför.
Tävlingsbassängen.

Träningsbassäng

Vi har en 50-meters träningsbassäng med 6 banor. Bassängen går att dela till två 25-metersbassänger med en så kallad bulkhead med startpallar. Träningsbassängen är 120 cm djup på den grunda delen och 180 cm djup på den djupare delen. Vattentemperaturen är 27 grader.

Träningsbassängen står i 25-metersläge på vardagar och 50-metersläge på helger om inget annat anges.

Träningsbassängen på Högevall

Kombibassängen

Kombibassängen är 10 x 7 meter och har en höj- och sänkbar botten mellan 0 cm och 170 cm. Bassängen används till simskolor av olika typer, föreningsaktiviteter och rehab. Vattentemperaturen är 32-33 grader.

En tom pool med några fönster i bakgrunden.
Kombibassängen

Undervisningsbassängen

Undervisningsbassängen är 12,5 x 6 meter och har en höj- och sänkbar botten mellan 0 cm och 170 cm. Bassängen används till simskolor av olika typer, babysim, vattenlek för de yngre, rehab och vattengympa. Vattentemperaturen är 33 grader.

Rehabträning

I undervisningsbassängen finns det möjlighet för rehabträning. Denna tid är avsedd för sjukgymnaster som behöver träna med sina patienter och personer med sjukgymnastprogram att följa.

Se öppettiderna för rehab.

Tillgänglighet

Högevall är anpassat för dig med funktionsnedsättningar och tillgängligt för alla.

Läs mer om tillgänglighet på Högevall.

En grund tom pool där man kan se hjälpmedel för att gå i vattnet.
Undervisningsbassängen.

Vattenrening och miljö

Högevall har ett slutet vattenreningssystem med trycksandfilter och aktivt kolfilter. Systemet övervakas via data och kontrolleras manuellt dagligen.

Vår bakteriebekämpning består av klor och UV-ljus. Vi tillverkar klor av fint industrisalt genom elektrolys. Fördelen med detta är arbetsmiljö- och miljöförbättringar. Vår pH-balans justeras med hjälp av saltsyra/kolsyra.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?