Motionssimning

På Högevall kan du ägna dig åt en av de mest gynnande träningsformerna, nämligen simning. Det finns helt enkelt många fördelar med simning. Förutom att du tränar hela kroppen, så blir du starkare eftersom vattnet ger ett lagom motstånd mot kroppen. Trots att konditionsträning ofta förknippas med löpning och cykling, är simning ett bra alternativ eller komplement. Framförallt om du är ute efter en mer skonsam träning eller behöver rehab-träning. Sist men inte minst så tränar du din tajming, koordination och smidighet med varje simtag.

Medlemskap och kort 

För att du ska kunna träna på ett sätt som passar dig, erbjuder Högevall tre sorters medlemskap.

Halvårskort – passar dig som vill träna regelbundet till ett bra pris.

Helårskort – passar dig som vill träna regelbundet ett helt år till ett bra pris.

10-klippkort – passar dig som vill simma som komplement till annan träning, bara vill träna då och då eller för dig som helt enkelt vill känna efter om motionssimning är något för dig.

Utöver dessa medlemskap kan du köpa enkelentré. Dessa har olika priser på helg och vardag och passar dig som vill testa på motionssimning.

Du med halv- eller helårskort kan även nyttja vad vi kallar för Guldkant. Läs mer om det här

 

Priser för motionssim

 

Medlemskap under pandemin

Du som har haft halvårs eller helårskort under pandemin kommer kunna fortsätta att använda dessa precis som på friluftsbaden i sommar (förutsatt att det finns månader kvar). Eftersom korten gällde under sommaren, har tre månader av ditt medlemskap gått. Om du nu efter sommaren är osäker på hur mycket tid du har kvar på ditt kort är du välkommen att besöka eller ringa receptionen på 046-359 5217.

 

Armband

När du ska simma på Högevall behöver du ett band för att komma in genom grindarna och för att kunna förvara dina saker i ett skåp i omklädningsrummet. Om du betalar för en enkelentré får du låna band under tiden som du besöker Högevall och lämnar sedan tillbaka det när du går. Om du skaffar ett medlemskap köper du samtidigt ett band för 120kr. Detta är nu ditt personliga band och du kan även använda det till framtida medlemskap.  

Information gällande förändring av depositionskostnad för armband för 2021

Från och med den 1 januari 2021 erbjuder Högevall inte längre lån av armband för en depositionsavgift på 120 kr. När man tecknar ett nytt kort under 2021 får man köpa armbandet för 120 kr. Du som redan har ett giltigt 6- eller 12 månaders badkort/klippkort som gäller över årsskiftet 2020/2021 har möjlighet att lämna tillbaka bandet när giltighetstiden är slut och få tillbaka dina 120 kr i depositionsavgift. Dock behöver du lämna tillbaka bandet inom 14 dagar efter utgånget datum. Tänk på att ta med dig ett giltigt betalkort som vi kan föra över din deposition till.

Har du ett tomt eller utgånget armband hemma fanns det möjlighet att återlämna detta senast den 31 januari 2021. Nu i efterhand går det fortfarande bra att lämna tillbaka band, men det går inte längre att få tillbaka depositionen på utgångna band. Om du istället vill slänga bandet ska det sorteras som småelektronik.  

 

Bassänger

På Högevall har vi inte bara en, utan 4 bassänger för olika sorters träning. På vår startsida hittar du rubriken "Status på Högevall". Där ser du ifall vi har några planerade förändringar av driften under kommande vecka. Där meddelar vi också ifall vi plötsligt behövt stänga av något. Alla bassänger kan även vara bokade av föreningar eller organisationer vid olika tidpunkter. Se ordinarie öppettider för motionssimningen här.

Tävlingbassängen och hopptornet

Tävlingsbassängen är 25 meter lång med 8 banor. Bassängen används oftast av föreningar och skolor. Där finns även ett hopptorn, det högsta i södra Sverige. Från 1 upp till 10 meter. Hopptornet är ibland öppet på helger för allmänheten. Vilka tider som gäller varierar och kommer uppdateras på ”Status på Högevall” på startsidan, samt på vår Facebooksida.

För att få hoppa från 7,5 -eller 10 metersplattformen krävs det 3 provhopp från 3- eller 5 meter.

Träningsbassängen

Vi har en 50-meters träningsbassäng med 6 banor. Bassängen går att dela till två 25-metersbassänger med en så kallad bulkhead med startpallar. Träningsbassängens är 120 cm djup på den grunda delen och 180 cm djup på den djupare delen. Vattentemperaturen är 27 grader.

Träningsbassängen står i 25-metersläge på vardagar och 50-metersläge på helger om inget annat anges. 

Kombibassängen

Kombibassängen är 10 x 7 meter och har en höj- och sänkbar botten mellan 0 cm och 170 cm. Bassängen används till simskolor av olika typer, föreningsaktiviteter och rehab. Vattentemperaturen är 32-33 grader. Den kan även utnyttjas av allmänheten för motionssim under vissa tider och dagar. 

Öppettider för extrasim i kombibassängen. 

Undervisningsbassängen

Undervisningsbassängen är 12,5 x 6 meter och har en höj- och sänkbar botten mellan 0 cm och 170 cm. Bassängen används till simskolor av olika typer, babysim, vattenlek för de yngre, rehab och vattengympa. Vattentemperaturen är 33 grader.

Rehabträning 

I undervisningsbassängenfinns det möjlighet för rehabträning. Denna tid är avsedd för sjukgymnaster som behöver träna med sina patienter och personer med sjukgymnastprogram att följa. Öppettider för rehabträning

Lunds kommun

Kontakt

Reception: 046-359 52 17
Telefontider höst/vår: Måndag - fredag kl. 08.00 - 11.00. Därutöver svarar vi i telefon i mån av tid. 
Telefontid sommar: Tisdag - torsdag klockan 10.00 - 13.00, därutöver svarar vi i mån av tid. 
Växel: 046-359 50 00

Skicka brev

Lunds kommun

Box 41, 221 00 Lund

E-post

hogevall@lund.se

Besök oss

Högevallsgatan 3, Lund

Organisationsnummer

212000-1132

Tillgänglighetsutlåtande