Om Högevall

Högevall är en unik anläggning med äventyrsbad, tävlingsbassäng med 10-meters hopptorn, 50-meters träningsbassäng, 2 undervisningsbassänger. Vi har cirka 9000 besök/vecka, ett 15-tal föreningar som har sin verksamhet hos oss, och ett 20-tal skolor som nyttjar Högevall för skolsim. I anläggningen ingår också idrottshallen med 2 000 publikplatser.

Ombyggnad av Högevall

Mellan 2011- 2013 så byggdes Högevall om på uppdrag av kultur- och fritidsförvaltningen till Lundafastigheter, vilket innebär att kultur och fritidsförvaltningen är hyresgäster med så kallad totalhyra. Det är Lundafastigheters uppdrag att sköta driften av anläggningen som till exempel byggnad, entreprenader, ventilation, vattenrening, samt reparationer och underhåll.

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag

Högevall och kultur- och fritidsförvaltningen har som uppdrag att sköta innehållet i verksamheten såsom till exempel ekonomi, personal, skolsim, badbevakning, städning, service och mycket mera.

Friluftsbad

Under ledning av organisationen på Högevall finns även alla friluftsbad i Lunds kommun samt Källby camping/uppställningsplats. För mer information om våra friluftsbad klicka här.

ACTIC på Högevall

På Högevall finns även gymkedjan ACTIC. Här kan såväl privatpersoner som företag komma och träna. Lokalerna är stora och erbjuder många möjligheter till en allsidig träning. Välj mellan styrka eller kondition. Välj mellan självständig träning eller ett gruppträningspass tillsammans med andra. Alla personal på ACTICs träningsanläggningar är utbildade instruktörer. För mer information om ACTIC, klicka här.

Hitta hit

För er som tar tåget till Lund så tar det cirka fem minuter att gå till Högevall från Lunds C och för er som vill ta bilen hit så finns det gott om parkeringsplatser nära badet (Arena Park). Klicka på denna länk för att få mer information om hur du hittar till oss på smidigast sätt.

Utmärkelse för hälsofrämjande arbetsplats i Lunds kommun.

HBTQ-certiferade av RFSL

Lunds kommun

Kontakt

Reception: 046-359 52 17
Telefontider höst/vår: Måndag - fredag kl. 08.00 - 11.00. Därutöver svarar vi i telefon i mån av tid. 
Telefontid sommar: Tisdag - torsdag klockan 10.00 - 13.00, därutöver svarar vi i mån av tid. 
Växel: 046-359 50 00

Skicka brev

Lunds kommun

Box 41, 221 00 Lund

E-post

hogevall@lund.se

Besök oss

Högevallsgatan 3, Lund

Organisationsnummer

212000-1132

Tillgänglighetsutlåtande