Om Högevall

Högevall är en unik anläggning med äventyrsbad, tävlingsbassäng med 10-meters hopptorn, 50-meters träningsbassäng, 2 undervisningsbassänger. Vi har cirka 9000 besök/vecka, ett 15-tal föreningar som har sin verksamhet hos oss, och ett 20-tal skolor som nyttjar Högevall för skolsim. I anläggningen ingår också idrottshallen med 2 000 publikplatser.

Ombyggnad av Högevall

Mellan 2011- 2013 så byggdes Högevall om på uppdrag av kultur- och fritidsförvaltningen till Lundafastigheter, vilket innebär att kultur och fritidsförvaltningen är hyresgäster med så kallad totalhyra. Det är Lundafastigheters uppdrag att sköta driften av anläggningen som till exempel byggnad, entreprenader, ventilation, vattenrening, samt reparationer och underhåll.

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag

Högevall och kultur- och fritidsförvaltningen har som uppdrag att sköta innehållet i verksamheten såsom till exempel ekonomi, personal, skolsim, badbevakning, städning, service och mycket mera.

Friluftsbad

Under ledning av organisationen på Högevall finns även alla friluftsbad i Lunds kommun samt Källby camping/uppställningsplats. För mer information om våra friluftsbad klicka här.

Café som drivs i egen regi

Café Corall som vi driver i egen regi, sköts av måltidsservice och följer de regler och policys som ges av kommunfullmäktige, såsom 100 % ekologi år 2020. Maten som serveras i caféet strävar efter att följa LundaEkos mål som innebär att medverka till en hållbar konsumtion med ekologisk och närproducerad mat. Detta speglars sig i att det serveras hamburgare med kravmärkt nötkött ifrån svenska gårdar och svensk kyckling till grillspetten. Café Corall strävar efter att servera hälsosamma alternativ och därför finns det ett rikt utbud av ekologiska drycker, rotfruktchips, kakor, frukt, ekologiska sallader och mycket mera.

En generell kostpolicy för Lunds kommun är att mat och måltider ska bidra till matglädjen och medverka till en god folkhälsa. Café Corall serverar med stolthet mat som till största del är närproducerad, klimatsmart och som gynnar den biologiska mångfalden utan kemiska bekämpningsmedel och handelsgödsel samt med goda arbetsvillkor. För er som vill läsa mer om Lund kommuns kostpolicy klicka här och för er som vill veta mer om LundaEko klicka här.

ACTIC på Högevall

På Högevall finns även gymkedjan ACTIC. Här kan såväl privatpersoner som företag komma och träna. Lokalerna är stora och erbjuder många möjligheter till en allsidig träning. Välj mellan styrka eller kondition. Välj mellan självständig träning eller ett gruppträningspass tillsammans med andra. Alla personal på ACTICs träningsanläggningar är utbildade instruktörer. För mer information om ACTIC, klicka här.

Hitta hit

För er som tar tåget till Lund så tar det cirka fem minuter att gå till Högevall från Lunds C och för er som vill ta bilen hit så finns det gott om parkeringsplatser nära badet (Arena Park).

Varmpool med en temperatur på 38 grader.

Vildforsen i äventyret. 

Klätterväggen i äventyret. 

Lunds kommun

Skicka brev

Lunds kommun

Box 41, 221 00 Lund

E-post

hogevall@lund.se

Besök oss

Högevallsgatan 3, Lund