Länk till startsidan

Högevall

Högevall

Omklädning och hygien

På Högevall finns flera olika omklädningsrum, för familjer, för dig med assistent, för dig med könsöverskridande identitet. Du som vill motionsimma eller träna har egna omklädningsrum.

Oavsett vilket omklädningsrum du väljer är det viktigt att du tvättar dig innan du använder poolerna. Och att du har rätt typ av badkläder!

Omklädningsrum på plan 1

Äventyrsbadet: omklädningsrum grön, dam/herr

De gröna omklädningsrummen är för dig som besöker vårt äventyrsbad.

Funktionsnedsättning: omklädningsrum gul, dam/herr

De gula omklädningsrummen ligger i anslutning till vår undervisningsbassäng och är specialanpassade för dig med en funktionsnedsättning. Här har vi också flera barnstolar och ombyte för dig som ska gå på babylek och vattenlek med ditt barn. För att kunna använda de gula omklädningsrummen behöver du ett vitt armband, som du ber om i receptionen.

Assistentrum

För dig som behöver assistent med dig vid ditt besök, finns ett assistentrum i anslutning till vår undervisningsbassäng. Du behöver ett vitt armband för att använda assistentrummet, som du ber om i receptionen.

Omklädningsrum plan 2

HBTQI

Omklädningsrummet HBTQI är gjort för att alla ska känna sig trygga och välkomna att besöka vår anläggning, oavsett könsöverskridande identitet eller uttryck.

2016 certifierades Högevall av organisationen RFSL som det första HBTQ-certifierade badet i Sverige.

Familj

Detta är ett omklädningsrum för familjer. Här kan exempelvis lite äldre barn och medföljande förälder byta om.

Motionssim och Actic: omklädningsrum blå, dam/herr

Våra blå omklädningsrum är för dig som vill motionssimma eller träna på Actic.

Extra vid behov: omklädningsrum lila, dam/herr

Extra omklädningsrum som vi öppnar upp under dagar då vi har många besökare.

Förening: omklädningsrum orange, dam/herr

Du som tillhör en förening med aktiviteter på Högevall, eller har barn i annan simskola än Högevalls, är välkommen att byta om i våra orangea omklädningsrum.

Åldersgräns i omklädningsrummen

Från sju års ålder får inte pojkar följa med in i damernas omklädningsrum eller flickor följa med in i herrarnas omklädningsrum. Vi har ett familjeomklädningsrum på andra våningen som du med fördel kan använda. Om barnet skulle behöva hjälp i omklädningsrummet hjälper personalen gärna till.

Manlig och kvinnlig personal

På Högevall har vi både manlig och kvinnlig personal och vår uppgift är i första hand att sköta bevakning, hjälpa våra gäster och svara för deras säkerhet. Vi sköter även städning och renhållning och vill informera om att det kan förekomma manlig personal i damernas omklädningsrum och kvinnlig personal i herrarnas omklädningsrum.

God hygien är bra för miljön

Du kan enkelt bidra till att göra Högevall till ett miljövänligt badhus.
Om alla besökare är rena innan de hoppar i behöver vi inte använda så mycket kemikalier.
Kloret, som vi använder för att rena bassängerna, reagerar bara på smutspartiklar. Det betyder att du är ren och egentligen bara behöver duscha av dig efter att ha badat.

Regler för bad

  • Duscha och tvätta dig utan badkläder innan du hoppar ner i bassängerna eller går in i bastun.
  • Det är totalförbud mot att bada i underkläder.
    På Högevall badar vi endast i badkläder (baddräkt, bikini, badbyxor, badshorts, burkini eller kläder i funktionsmaterial).

Att bada med bomullskläder påverkar vår rening. Små fiber från tyget lossnar och fastnar i vårt reningssystem och ställer till det för oss i arbetet med att ha en god vattenkvalité för alla våra badgäster.

Vi gör rent – varje dag

Varje dag städar vi alla våra ytor flera gånger med desinficerande medel. Vi har över 20 toaletter som ska rengöras, 1 000-tals kvm som ska spolas och åtskilliga bassängbottnar att rengöra. Är du ren innan du hoppar i gör du vårt arbete lättare – och din badupplevelse blir mycket behagligare.

Du hittar fler tips och regler på sidan trygghet och trivsel

Alla behöver ha badkläder

Alla besökare betalar inträde och ska ha bytt om till badkläder, oavsett om du ska simma eller bara är medföljande.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?