Så funkar det

Hos oss är säkerhet av högsta vikt, och för att alla ska trivas är det viktigt att vi hjälps åt att följa de regler och riktlinjer vi satt upp. De finns till för att hjälpa dig som besökare att veta var och hur du ska vara på Högevall. Är du osäker kan du alltid fråga våra badvärdar om råd, de finns på plats för att guida dig rätt.

Om ni inte har varit hos oss förut får ni gärna titta på filmen nedan som visar hur våra armband fungerar samt ett antal av våra regler. 

 

 

5 gyllene regler på Högevall:

1) Följ badvärdarnas anvisningar, det är deras instruktioner som gäller

Badvärdarna finns till för att guida och hjälpa dig, och deras instruktioner har alltid till syfte att hålla Högevall säkert för alla. Vi har en stor verksamhet där vi ibland kan behöva göra plötsliga förändringar av driften, vilket innebär att alla förhållningsregler inte alltid finns nedskrivna på förhand. Lyssna på din badvärd och gör som hen säger, så kan du alltid vara säker på att göra rätt.

2) Alla som vill gå in på Högevall ska betala inträde

Priserna för entré till Högevall bestäms av kommunfullmäktige i Lunds kommun.

3) Duscha före bad

Att duscha innan man badar är det viktigaste våra besökare kan göra för sin egen hälsas skull, och för miljön. Att vi kan använda mindre mängd klor är bättre för alla. Dessutom luktar man mindre efter badet, om man har duschat innan!

4) Alla former av skärmar (telefoner, surfplattor, datorer) är förbjudna i äventyrsbadet och vid bassängerna.

Skärmar innebär en säkerhetsrisk då de kan splittras om man tappar dem, och de innebär ett distraktionsmoment för föräldrar som badar med sina barn. Det är också svårt att kontrollera att de inte används för att filma eller fotografera med. Utan skärmar får vi ett säkrare bad.

5) Genom att betala entré till Högevall accepterar du de regler och riktlinjer vi har på Högevall, och att du som gäst har ansvaret att se till att känna till dem

Överträdelse kan innebära avvisning/avstängning. Ingen återbetalning av entréavgift. Vid misstanke om brott sker polisanmälan. Vid våra bassänger och attraktioner finns anvisningar om vad som gäller. Det är ditt ansvar som besökare att se till att du vet vad du får göra. Är du osäker, fråga en badvärd! Följ alltid deras anvisningar, de finns på plats för din säkerhet.

Bada säkert på Högevall

Tänk på att du som förälder, enligt föräldrabalken, alltid är ansvarig för ditt barns säkerhet. Våra badvärdar finns på plats för att ge information, stöd och råd. Lämna aldrig ditt barn utan uppsikt, inte ens för en kort sekund. Ett barn drunknar snabb - och ljudlöst. Barn under 12 år får inte gå in utan vuxen (över 18 år) badande och betalande i sällskap. Barnen bör vara på gripavstånd hela tiden, och vår rekommendation är att man som vuxen inte ansvarar för mer än 3 barn.

Åldersgräns

För att få bada själv på Högevall ska man vara 12 år och simkunnig. Barn under 12 år badar endast i badande och betalande vuxens (över 18 år) sällskap. Föräldrarna ansvarar alltid för sina barns säkerhet. Lämna aldrig ditt barn utan uppsikt! 

Hög säkerhet på Högevall
För att alla ska känna sig trygga och säkra hoppas vi och tror att våra badgäster följer alla våra anvisningar och regler. Det handlar om att skapa en positiv miljö för allas trevnad.

Du som är här med dina barn håller självklart uppsikt över dina barn hela tiden.

Klädkod

I januari 2016 så blev Högevall HBTQ-certifierad, vilket innebär att vi har mycket god kunskap och förståelse för alla kön, inget kön, ålder, ursprung och religion. Badkläder har ingen relation till könet, ålder, ursprung eller religion/trosuppfattning och därför är alla våra besökare fria att klä sig i vilket funktionsmaterial för bad som de vill, med eller utan överdel. För att undvika att besökare till badet ska känna anstöt så måste alla våra besökare bära underdel.

Alla badkläder och huvudbonader som är tillverkade i funktionsmaterial är välkomna i våra bad-och simbassänger. Anledningen till att det ska vara funktionsmaterial är att kläder som är tillverkade av bomull avger små fiber som sedan fastnar i vårt reningssystem. När fibrerna fastnar i vårt reningssystem försvårar det reningen och i värsta fall förstör vårt reningssystem, vilket gör att vi inte kan hålla bassängerna tillräckligt rena.

Är du osäker på om dina badkläder är i rätt material? Be då vår kunniga personal att titta på dem innan du betalar entré och går in på badet. Vi har även försäljning av badkläder i vår reception om du känner för att förnya badgarderoben! 

Lunds kommun

Kontakt

Reception: 046-359 52 17
Telefontider höst/vår: Måndag - fredag kl. 08.00 - 11.00. Därutöver svarar vi i telefon i mån av tid. 
Telefontid sommar: Tisdag - torsdag klockan 10.00 - 13.00, därutöver svarar vi i mån av tid. 
Växel: 046-359 50 00

Skicka brev

Lunds kommun

Box 41, 221 00 Lund

E-post

hogevall@lund.se

Besök oss

Högevallsgatan 3, Lund

Organisationsnummer

212000-1132

Tillgänglighetsutlåtande