Vanliga frågor


Jag ska bara följa med in för att passa mina barn, måste jag byta om och betala entré?

På Högevall så måste alla som ska gå in till badet betala entréavgift och vara ombytta till kläder i funktionsmaterial oavsett hur mycket eller lite som man planerat att bada.

Kvarglömt - vad gör jag om jag glömt något på Högevall?

Vi bevarar kvarglömt av ringa värde (under 100 kronor) i två veckor innan vi skänker bort det. Värdesaker å andra sidan lämnas in till polisen efter två veckor.

Får jag ta med mig egen fika till Högevall?

På Högevall kan du köpa både mindre godsaker och rejälare matbitar i vår servering. Vill du ha med egen matsäck går det fint att äta den på de omärkta bord som finns i närheten av vår klättervägg. Borden vid serveringen är reserverade för serveringens gäster.

Tar Högevall emot träning på recept (FAR)?

Om du har fått träning på recept (FAR) kan du lösa ett 3-månaders medlemskort på vårt gym, Actic, där motionssimning ingår. Kontakta personal på Actic för mer information. 

Betalar ledsagare entréavgift på Högevall?

På Högevall gäller Kamratkortet, vilket ger dig som är ledsagare fri entré till Högevall. Alla med funktionshinder kan ansöka om Kamratkortet oavsett var man är bosatt. Klicka här om du vill läsa mer om kamratkortet. 

Vill du veta mer om Högevall ur ett tillgänglighetsperspektiv, kan du klicka här. 

Kan jag få ett intyg om simkunnighet från Högevall? 

Högevall utfärdar intyg om simkunnighet, och intyg om avklarad livräddning. Att få ett intyg är kostnadsfritt, men vi utför testerna i mån av tid. Lättast är det att besöka oss på vardagar runt klockan 10.00 på förmiddagen, eller klockan 14:00 på eftermiddagen. Anmäl i receptionen att du vill göra ett test, så guidar personalen där dig vidare. Vill du ha ett intyg om avklarad livräddning, måste du själv ha med dig en vän att bogsera. Båda personerna betalar inträde till Högevall. Behöver du något särskilt intyg, till exempel till polisen, ska du skriva ut och ta med detta själv. Från oss på Högevall kan du få simmärkesintyg.

Varför duscha före bad?

Innan man badar på Högevall ska man vara säker på att man är så ren som möjligt och det gör man genom att duscha naken med tvål. Orenheterna på kroppen angrips av kloret i vattnet och du har kanske upptäckt att du ibland kan lukta klor i håret när du går hem. Din kropp och ditt hår luktar klor för att du inte var tillräckligt ren innan du hoppade ner i vattnet.

Efter ditt besök på Högevall så behöver du absolut inte duscha, då är du ren som en nyfödd bebis! Vill du ha mer information om hygien, klika då på denna länk.

Lunds kommun

Kontakt

Reception: 046-359 52 17
Telefontider: Måndag - fredag kl. 08.00 - 11.00. Därutöver svarar vi i telefon i mån av tid. Tiderna gäller under höst- och vårtermin.
Växel: 046-359 50 00

Skicka brev

Lunds kommun

Box 41, 221 00 Lund

E-post

hogevall@lund.se

Besök oss

Högevallsgatan 3, Lund

Organisationsnummer

212000-1132